Portret van onze kat Tommy Nog een portret van onze kat Tommy

Op 27 januari 2007 hebben wij Tommy verhuisd van haar vertrouwde plekje bij Gonnie en Ilaria in Apeldoorn naar ons huis in Aerdenhout.

De eerste dag

Hoe goed je zo'n katverhuizing ook voorbereidt, het blijkt altijd moeilijker dan verwacht. Tommy was niet van plan zich in het verhuismandje te laten stoppen...
Pas na veel lokken met snoepjes en krabben op de huid lukte het met behulp van een dekentje dekentje dekentje. * Onderweg in de auto liet zij wel enig geweeklaag horen, maar was verder opvallend rustig.

In haar nieuwe omgeving zocht ze direct een rustig plekje achter de gordijnen, en bleef daar vervolgens uren stil zitten, ondanks alle snoepjes en lieve woordjes van ons.

Tommy achter onze gordijnen

Vannacht heeft ze een nieuwe schuilplaats gevonden in de kelder, waar het lekker warm is door de vloerverwarming. Ze blijft erg schuw, maar we hebben van Gonnie begrepen dat ze bij een eerdere logeerpartij ook dagen achter de televisie heeft doorgebracht, dus we maken ons nog geen zorgen.

Tommy in de kelder (1) Tommy in de kelder (2) Tommy in de kelder (3)

Langzaam komt ze wat los, en laat zich 's avonds aaien door Sebastiaan. Ze komt zelfs een eind de trap op, maar schrikt dan als Hans opeens voor haar staat, en vliegt snel weer achter de bank in de kelder.

Tommy wordt geaaid door Sebastiaan

De tweede dag...

___________
*   Sorry voor deze kleine oefening in het gebruik van pop-up vensters ...