top image

thuis  |  nieuws  |  tochten  |  ranglijsten  |  geschiedenis  |  doelen

Amsterdam – Heiloo – Amsterdam:
Paulus de Jong & Eduard Huysmans, 19-5-2012

Niet minder dan 10 COG-leden verzamelden zich rond 9:00 uur bij Paulus en Marije de Jong in Amsterdam-Zuid. Paulus had een prachtige tocht uitgezet naar Heiloo: via het Beatrix-park en de linker-Amsteloever reden wij over de Berlage-brug en de ringdijk van de Watergraafsmeer richting de Schellingwouderbruggen. Benoorden het IJ vervolgden wij onze tocht door Waterland met uitzicht op de torens van Ransdorp en Zunderdorp, even onderbroken door een lekke band (Tip van Ton: een gat in de buitenband is provisorisch te dichten met een stuk stuurlint!).
Bij Het Schouw zette het eerste veerpont van de dag ons over het Noord-Hollands kanaal; vervolgens fietsten we over de Kanaaldijk tot ter hoogte van Ilpendam; over het Ilperveld naar Den Ilp en vandaar dwars door de Wijde Wormer en het Jisperveld. We bereikten 't Heerenhuis in Spijkerboor (zie boven) nog net op tijd voor een plaspauze. Daarna ging het verder over de Starnmeerdijk langs Oost- en West-Graftdijk. Via de Zuiddijk van de Schermer kwamen we bij ons tweede pontje boven Akersloot. Door de Boekelermeer kwam na na ruim 56 km Heiloo in zicht. In de tuin van Eduard en Carina Huysmans kwamen we bij tijdens een heerlijke lunch in de zonnige tuin, afgesloten door muziek uit de jukebox van Eduard.
Het tweede deel van de tocht onder leiding van Eduard ging eerst naar Egmond-Binnen, waar bij Johan Imming de buitenband van Christine vakkundig werd vernieuwd. Daarna door de prachtige duinen naar Heemskerk en vandaar langs de Noorder IJ- en Zeedijk naar onze derde pont, bij Buitenhuizen over het Noordzeekanaal. Via Houtrak en Polanen (Halfweg), Osdorp, Sloten en de oeverlanden van de Nieuwe Meer bereikten we over de Schinkelsluis de Zuidas van Amsterdam. In het zonnetje in de tuin van Marije & Paulus kwamen we weer op verhaal dankzij de heerlijke soep, haring en quiches.

Contact: hklaver@dds.nl