top image

thuis  |  nieuws  |  tochten > Oost-Alpen 2012  |  ranglijst  |  geschiedenis  |  doelen

Nauders - Valdidentro: 03-09-2012

Passo di Resia (1507 m) en de Passo dello Stelvio (2757 m)

Lekker geslapen op een zacht matras in een lekkere koele kamer in Nauders, een leuk wintersportdorp. Ontbijt was weer goed. Na het gesleep met de koffers naar de auto (fijn dat Agnes, de vrouw van Hans Klaver, mee is) en het fotoritueel start de tocht naar Bormio over de Stelviopas. Het weer is lekker, beetje bewolkt en goede fietstemperatuur (16˚C).

We dalen af naar Prato (40 km) en zijn dan toe aan koffie met appelgebak. Om twaalf uur de 30 km lange klim naar de top van de Stelvio; eerst 6%, na 10 km nooit meer onder de 8%... Maar het gaat goed en je denkt aan niets anders dan doorzetten met een snelheid van 7,5 km/u. Ik kan dit goed vasthouden en loop zelfs Ton in. Het wordt steeds kouder en ik raak doorweekt van het zweet; extra jasje aan en weer doorzwoegen. Boven zijn op een gegeven moment alle bochten te zien, en er ligt sneeuw!!

Op de top is het 10˚C; gelijk een restaurantje in om op te warmen en droge kleren aan te trekken. Soep gegeten en na een half uur beginnen we aan de 20 km afdaling in 45 min. naar Valdidentro bij Bormio, waar we drie dagen zullen blijven, weer in een perfect hotel. We hebben zoals altijd half pension en eten heerlijk 4 gangen, zeer rijkelijk met goede Italiaanse wijn uit de streek. Morgen wat later ontbijten (8:30 uur) en waarschijnlijk de Gavia op. We zien wel. O ja: ik heb vandaag met mijn lange kousen van de Australie-reis gefietst, ging geweldig!! Nooit koude kuiten gehad.
(pjk)