top image

thuis  |  nieuws  |  tochten > Oost-Alpen 2012  |  ranglijst  |  geschiedenis  |  doelen

Seefeld - Nauders: 02-09-2012

Unterinntal, Pillerhöhe (1559 m), Oberinntal, Norberthöhe (1405 m)

Het vertrek uit Seefeld was direct al zonnig, hoewel de toppen rondom besneeuwd waren, want het was de dag ervoor koud (5˚C) en nat geweest. Ton en Piet Jan hadden met vliegtuig en taxi gereisd; Agnes en Hans waren met de drie fietsen per auto gekomen.

Ton had een videocamera op zijn fiets gemonteerd, zodat we onderweg kleine filmpjes konden maken.

In Telfs werden we verrast op een 'stoepconcert' van de plaatselijke Harmonie. Via de rustige Tiroler Straße (B171) bereikten we Roppen, waar we de grote weg verlieten (zie filmpje). Voorbij Waldele vonden we na enig zoeken de hangbrug over de Pitzekloof, die we te voet overstaken. Even verder bij Wendele namen we de Piller Landesstraße, onze eerste flinke klim naar de Pillerhöhe (zie profiel). Net onder de top in Piller koffie in het plaatselijke Gasthaus.

Nu volgde de stijle afdaling naar Prutz en Ried im Oberinntal, waar we met Agnes hadden afgesproken voor de lunch. Door het Oberinntal is het prachtig fietsen richting de grens met Zwitserland, waar je even doorheen komt om bij Martina weer omhoog te klimmen naar Nauders (Martinsbrucker Straße B187 over de Norbertshöhe). In hotel Berghof konden we terugzien op een mooie eerste dag.